S T O C K V E R K O O P van woensdag 1 tem zondag 5 mei 2024, 10-17/17.30u ** NIEUWS: in 2024 openen we een 2e winkel in BONHEIDEN! ** Openingsuren 2024: dinsdag - donderdag - vrijdag 9.30-12.30 en 13.30-17.30uur. Zaterdag doorlopend 9.30-17.30u ** Ontdek alle SALES in de KOOPJESHOEK!

892 kwetsbare kinderen krijgen speelgoed cadeau - Mechelen houdt je warm!

Een tijdje geleden kregen we de vraag of we aan deze actie van Foundation Mechelen en Stad Mechelen mee wilden werken. We zouden niet anders willen en kunnen dan hier volmondig ja tegen zeggen!!

Als mama van 4 kinderen en ongeveer 15 jaar ervaring in de speelgoedbranche besef ik maar al te goed hoeveel plezier een stuk speelgoed brengen kan. Maar ook hoeveel een kind kan leren dmv een stuk goed en educatief speelgoed.

Wat een fantastisch initiatief om zoveel kinderen deze feestdagen wel een mooi cadeau te kunnen schenken. Mijn hart maakte een grote sprong van plezier dat we door middel van de handen ineen te slaan, en onder het mom van vele kleintjes maken één groot, zo'n groots project gerealiseerd kon worden! 

Een dikke dank u aan iedereen die een donatie deed via www.mechelenhoudtjewarm.be - alle vrijwilligers, collega speelgoed- en boekenzaken - en alle organisaties die zich dagdagelijks inzetten voor deze goede zaak.

En wat ben ik onwijs trots deze superlieve mail te mogen ontvangen.

Dat was heel, heel, heel erg graag gedaan!!

Maike

***

De feestdagen mogen dan al even achter ons liggen, voor cadeaus is het nooit te laat. Zeker niet voor de 892 kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking uit Mechelen, die dankzij een geldinzamelingsactie van Stad Mechelen en Foundation Mechelen een nieuwjaarsgeschenk krijgen ter waarde van gemiddeld 30 euro.

Een schenking doen kon vanaf 5 euro via de website van Mechelen Houdt je Warm of via Foundation Mechelen. 923 Mechelaars en niet-Mechelaars deden dat, net als enkele bedrijven, die soms ook grotere bedragen doneerden. “Mechelen heeft zich in de laatste weken van 2020 andermaal getoond als een warme en solidaire gemeenschap”, zegt een fiere schepen Gabriella De Francesco (Groen), bevoegd voor sociale zaken, diversiteit en gelijke kansen en armoedebestrijding. “Dankzij maar liefst 923 individuele schenkingen werd ruim 25.000 euro opgehaald. Daarmee kunnen we nu 892 kinderen blij maken met een cadeautje. Iets nieuw dat ze zelf hebben mogen kiezen, zoals een step van Frozen, een houten treinset of een speelgoedkeybord. Ik wil iedereen van harte bedanken die deze actie gesteund heeft!”

Foundation Mechelen doet zelf ook nog een ferme duit in het zakje zodat de eindafrekening klopt. “Dinsdag gingen we de eerste voorraad geschenken halen in de winkels. Deze nieuwe cadeautjes kunnen ingepakt worden en zijn op weg om kinderen gelukkig te maken. Bijna 900 Mechelse kinderen, die het soms wat moeilijker hebben, kunnen op deze manier 2021 met een glimlach en een warm gevoel ingaan. We zijn de vele lieve Mechelaars en alle andere die ons steunden daarvoor zeer dankbaar”, zeggen Piet Den Boer en Jan Simons van Foundation Mechelen.

De geschenken, die de kinderen zelf hebben uitgekozen, werden aangekocht bij zeven Mechelse speelgoedwinkels: Japsnoet, De Spelfanaat, Pardoes, De Banier, Dreamland, Fun en Happyland. Vanaf deze week kunnen de organisaties van het KAN (Kansarmoedenetwerk Mechelen) en de SARPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) de cadeautjes komen ophalen.

 

https://www.hln.be/mechelen/mechelaars-hebben-warm-hart-892-kwetsbare-kinderen-krijgen-speelgoed-cadeau-dankzij-geldinzameling~ac14a1453/?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=regio&rcid=&ctm_ctid=88a9f29b768a7ad73235ebda32955a15?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=regio&rcid=&ctm_ctid=88a9f29b768a7ad73235ebda32955a15

https://www.radioreflex.be/2021/01/06/892-mechelse-kinderen-krijgen-nieuw-speelgoed/?fbclid=IwAR0oFBaygmRkDnAJBqXHOnJX0eXuZzG8kOwoxV3VUWDLUOgmhcaG-GZA96g

https://mail.invlaanderen.be/(92125)/nieuw-speelgoed-voor-892-kinderen-in-mechelen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd