De winkel is gesloten van 5 tem 10 april 2024. Terug open (en pakjes worden opnieuw verzonden) vanaf donderdag 11 april 2024. ** Zag je ons in Terzake op vrijdag 19 januari 2024? Herbekijk het fragment op onze website * NIEUWS: in 2024 openen we een 2e winkel in BONHEIDEN! ** Openingsuren 2024: dinsdag - donderdag - vrijdag 9.30-12.30 en 13.30-17.30uur. Zaterdag doorlopend 9.30-17.30u ** Ontdek alle SALES in de KOOPJESHOEK!

Pop It's een ware rage - maar wat doet dat nu eigenlijk?

Pop it’s zijn push sensorische fidget-speeltjes met bubbels voor het verlichten van stress, educatief speelgoed en gewoon leuk speelgoed voor kinderen.

Eigenlijk is het vrij simpel: de Pop It is een siliconen bord waarop je kinderen bubbels kunnen laten poppen. Denk aan de noppenfolie waarbij je ALTIJD even minstens één van die bubbeltjes moet laten ploffen. De Pop It is de neverending versie van deze folie: geniaal toch?

dit speelgoed stimuleert de vingerbeweeglijkheid, belangrijk voor de latere pengreep ontwikkeling, door met de beide handen te duwen wordt het lateralisatieproces ondersteund, de samenwerking tussen de hersenhelften wordt gestimuleerd, belangrijk om later de lezen, schrijven, rekenen. De kinderen leren ook doseren met spierspanning, wat ook weer belangrijk is voor oa het schrijven, hard drukken op je potlood, zacht... 

Je kunt er ook een spelletje mee spelen: om de beurt zoveel bubbels als je wilt in één rij induwen, en zien dat je niet degene bent die de laatste bubbel in moet duwen. Momenteel een ware rage onder de jeugd, mede door vele filmpjes op TikTok

Leerkrachten hebben ook al enkele “hacks” ontwikkelt om ze zo in de klas te gebruiken voor het stimuleren van de kennis van de maaltafels.

 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd